Kalkonsallad med dill och fänkålsost

I samarbete med Buzzador 
 
Jag har fått möjlighet att testa och utvärdera Boxholms ost med smak av dill och fänkål, och den var godare än förväntat. 
Osten är smaksatt av årets kock 2017 som är Johan Backéus. 
 
Det jag gjorde till osten var kalkonbröst i ugn på en bädd av varm bulgursallad med äppelchutney.
(null)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 120 grader
Lägg kalkonen i en ungsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. 
Sätt i en ungstermometer i kalkonen och stoppa in den i ugnen. Kalkonen är klar när den når en temperatur på 64 grader.
 
Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen, jag brukar alltid ha i en grönsaksbuljong för extra smak.
 
Skär grönsakerna, jag tog ärtskott, alfagroddar, rödpaprika, majs, gurka, babyspenat och tomater. Blanda ihop detta till en sallad, tillsammans med bulguren. 
 
Äppelchutney: Skala och kärna ur äpplena, skär i bitar. Skala och finhacka ingefäran. Skala och strimla löken.
 
Koka ihop äpple, ingefära, lök, sambal oelek, vinäger och socker ca 10 minuter. Smaka av med salt.
 
(null)
 

Kommentera här: